top of page

Algemene informatie

 

 

Ayurveda is een eeuwenoude Indiase levenswijsheid die ook gezondheidszorg omvat. Bij deze massage wordt o.a. rijkelijk gebruik gemaakt van heilzame warme olie die van top tot teen wordt aangebracht.

 

Reiki is de overal aanwezige universele helende energie waarvan we gebruik kunnen maken tijdens de behandeling.

 

Shiatsu maakt gebruik van rekkende, strekkende en roterende massagegrepen waarmee het lichaam uitgenodigd wordt om spanningen los te laten. Tevens worden drukpunten en meridianen gemasseerd.

 

De Chinese voetreflexzonemassages worden ook uitgevoerd op het onderbeen en de knie en zijn gebaseerd op de Chinese geneeskunde.

 

Acupunctuur is een efficiënte manier waarmee heel gericht kan worden gewerkt. UIteenlopende klachten op mentaal, emotioneel en lichamelijk vlak worden positief beinvloed door het plaatsen van naalden op het lichaam.  

Natuurgeneeswijze is er op gericht om je lichaam weer in balans en gezond te krijgen. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Ieder mens heeft van nature het vermogen tot zelfgenezing; verwondingen en breuken worden vanuit dit vermogen geheeld. Soms heb je even hulp nodig van buitenaf. Bijvoorbeeld bij een klacht die al langer bestaat, waar je geen verbetering in lijkt te krijgen.

 

Natuurgeneeswijze dient aanvullend en ondersteunend te werken op eventuele andere therapieën, maar kan ook zelfstandig ingezet worden bij een klacht.

 

Voetreflexzone therapie kan een aanwijzing geven van wat er in het lichaam  uit evenwicht is; in je voeten bevinden zich namelijk reflexzones die in verband staan met alle organen en weefsels in het lichaam. Je voeten kunnen pijnlijke en opvallende gebieden hebben die verband houden met de klachten. Vaak hebben problemen te maken met ophoping van afvalstoffen in de weefsels.

 

 Acupunctuur verbetert de energiedoorstroming in de meridianen. Uiteenlopende klachten zoals hoofdpijn, spijsvertering- en ademhalingproblemen, stressgerelateerde klachten, concentratiestoornissen, slapeloosheid, rug-, spier- en gewrichtsproblemen, depressie en burnout kunnen hierdoor verminderen.

Op basis van je klacht en informatie uit pols- en tong diagnostiek onstaat een behandelplan.

 

Een behandeling kan samengesteld worden uit meerdere technieken. Het kan indien gewenst goed gecombineerd worden met  Indiase hoofdmassage, rug-, nek-hand-, schouder- of lichaamsmassage, oorkaarstherapie, Ayurveda, Shiatsu, Reiki, kleurenpunctuur of een Chinese voetreflexzonemassage. 

Pada organiseert met enige regelmaat workshops.

Oog voor je Zelf, hoofd nek schouder massage en reflexzone therapie zijn hier voorbeelden van.

Workshops worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

bottom of page