top of page

Massages

Met behulp van een vraaggesprek wordt zo goed mogelijk uitgezocht welke factoren bijgedragen hebben tot het ontstaan van de klacht. Daarbij is het belangrijk te weten of er in het verleden andere klachten geweest zijn, of er sprake is geweest van ongevallen of operaties en er wellicht sprake is geweest van medicijngebruik. Ook de eventuele diagnose van huisarts, specialist of andere behandelaars is belangrijk. Over het algemeen is het zo, dat een klacht die korter dan 3 maanden bestaat eerder opgelost zal zijn dan een chronische klacht die al jaren aanwezig is.

 

Bij de volgende afspraak wordt gekeken naar het effect van de eerste massage.  Zo ontstaat een leidraad waarmee een behandelplan gemaakt kan worden. Het stellen van een diagnose wordt overgelaten aan de reguliere geneeskunde. Het behandelplan kan bestaan uit diverse technieken uit de natuurgeneeskunde.

 

Elke natuurgeneeskundige behandeling werkt op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Je geeft het lichaam als het ware een seintje, waarop het dan zelf aan de slag gaat om weer in een natuurlijke staat van balans te komen.

 

Ofschoon er vaak goede resultaten behaald worden kun je niet garanderen dat een klacht (blijvend) verdwijnt. Dit hangt ook af van omstandigheden, leefgewoonten, erfelijke factoren. Een behandeling duurt anderhalf tot twee uur.

 

De kosten zijn afhankelijk van tijdsduur en materiaalgebruik en variëren van 

45 tot 75 euro per behandeling. Afhankelijk van de zorgverzekeraar wordt de behandeling  geheel of gedeeltelijk vergoed.

 

Wat je kunt verwachten bij de behandeling

bottom of page