top of page

Ontspanningsmassage

en ondersteuning bij kanker

Ontspanningsmassage

Bij rug- nek en schouderklachten kan het toepassen van een ontspannende  massage op deze gebieden precies zijn wat je nodig hebt om de klachten wat te verlichten. De grepen hiervoor komen uit de sportmassage. Deze massage kent een opbouw; eerst wordt op ontspanning gewerkt met rustige grepen. Geleidelijk aan wordt intensiever en dieper gewerkt. Gemberpakkingen en kruidenstempels versterken dit effect. Een gerichte voetreflexzonemassage rondt deze behandeling af.

Massage bij kanker

Ter ondersteuning van het verwerkings- en genezingsproces bij kanker heeft de Stichting voor Jou een massageprogramma ontwikkeld dat rekening houdt met de gevolgen van behandelingen bij kanker.

De massage dient om de bijwerkingen van een chemotherapie, hormoontherapie of bestraling te verzachten tijdens of na de reguliere behandeling.

Indien u als familielid of partner zelf wilt leren masseren om uw naaste te ondersteunen kunt u contact met mij opnemen. Met een workshop en eenvoudige handleiding kunt u dit makkelijk zelf leren.  Zo hebt u wat in handen op momenten dat uw partner of naaste gezinslid dat nodig heeft. 

bottom of page